Infantil
Primària
ESO
Postobligatoris
(16 anys o més)
A convenir amb el centre educatiu
Organitzar els horts escolars per a millorar els resultats i els coneixements adquirits per part dels alumnes i docents que els mantenen.
L'activitat s'iniciaria amb una sessió a l'inici del curs (idealment al setembre o octubre) en què s'expliquen els conceptes bàsics de l'agricultura ecològica, l'interès de les varietats tradicionals conservades al banc de llavors i la importància de la producció alimentària local. En aquesta sessió es portaria compost i llavors i/o planter d'hortalisses o adobs verds d'hivern, s'ajudaria als alumnes a organitzar i plantar la parcel·la escolar i es donarien instruccions específiques sobre el reg.
A inicis de primavera (idealment al març-abril) es faria una segona sessió en la que es repassarien els cultius anteriors, s'explicarien els cicles reproductius de les varietats agrícoles per obtenir llavors, s'explicaria la importància dels adobs verds i s'aportaria més compost, mulching i llavors i/o planter d'hortalisses de primavera i estiu que podrien florir i fructificar de cara al juny. Es tornarien a donar instruccions específiques sobre el reg.
Durant tot el curs s'oferirà el telèfon i el correu electrònic perquè els alumnes i els docents es poguin posar en contacte amb l'agricultor per a comentar qualsevol mena d'inquietuds relacionades amb l'evolució de l'hort escolar.
Complementàries a aquesta activitat oferim una activitat de producció de llavors i una altra gastronòmica amb productes locals de temporada.
A càrrec de l'Aula d'Entorn Rural de Cal Mercaderet, Ass.